Energideklaration

Enligt riksdagsbeslut den 1 juni 2012 skall alla som tänker sälja sin bostadsrätt kunna visa upp en energideklaration. Denna deklaration skall visa upp husets energiprestanda (kilowattimmar per kvadratmeter och år) samt anges vid annonsering. Energideklarationen ska vara gjord innan en bostad säljs och den ska visas för spekulanter. Energideklarationen ska överlämnas till en ny ägare när en byggnad, eller en del av byggnad, säljs.

Det är säljarens ansvar att visa energideklarationen i sin helhet för spekulanter. Det är dock byggnadens ägare som ansvarar för att en energideklaration upprättas. Det betyder att när en lägenhet i en bostadsrättsförening säljs är det föreningen som ansvarar för att det finns en energideklaration upprättad hos Boverket, men det är säljaren som ansvarar för att energideklarationen i sin helhet visas för spekulanterna. Säljaren ansvarar också för att energiprestanda anges vid annonsering.

Brf. Hagaborg har upprättat energideklaration för samtliga byggnader på området. Du, som säljare av din bostadsrätt (eller din mäklare) beställer energideklarationen gällande ditt hus genom Boverket.

För mer information: Boverkets hemsida