Störningsjour

Försök med fredlig lösning genom direktkontakt                                                         
Vi ber Er att i första hand ta direktkontakt med den störande grannen för att lösa detta tillsammans på fredligt sätt, detta innan störningsjouren kopplas in, dock ej om ni känner er hotad.

Medlemmarnas trygghet är viktigt
Det är viktigt att värna om våra medlemmars trygghet och säkerhet, och arbeta för ett trivsamt boende och har därför bl.a. avtal med Securitas störningsjour.

Securitas störningsjour ger oss möjlighet att när du känner dig störd eller besvärad av en granne vid ex. kraftiga störningar, alternativt ofta återkommande störningar, eller om du känner dig hotad kan kontakta störningsjouren som då åker ut och kontrollerar och pratar den störande till rätta.

Avgift per utryckning
Denna service drabbar föreningen i form av en kostnad vid varje utryckning, en kostnad som givetvis i många lägen är befogad. Kostnaden debiteras vidare mot den störande.

Rätt att ha fest och spela musik
Varje boende har rätt att ha fest ibland och spela musik, och det är ofrånkomligt att det ibland hörs in till grannen. Dock finns det ju alltid en gräns vad gäller tidpunkt och ljudvolym och även gällande frekvent återkommande störningar.
Om ni vet att ni ska ha fest, informera gärna era grannar i närheten i förväg för större förståelse.

Objudna gäster i trapphus och övriga utrymmen                                        
Störningsjouren gäller även om ni upptäcker s.k. objudna gäster i trapphus och övriga utrymmen. Vi uppmanar er då att inte konfrontera dessa personer utan ta direktkontakt med störningsjouren alt. polisen, så ni inte utsätter er för personliga risker.

Viktiga telefonnummer

  • Securitas störningsjour, Tel: 010 470 57 32
  • Polisen, Tel: 114 14 (vid akutlarm 112)

Informera styrelsen vid återkommande störningar                                    
Vi i styrelsen behöver skriftlig information från er om ni har återkommande störningsproblem, detta för att bilda oss en uppfattning om problemet och dess omfattning inför eventuell framtida rättsliga åtgärder och/eller delgivning av s.k. rättelseanmodan, detta så vi kan komma till rätta med problemet.

Det är viktigt att du som blir störd för anteckningar över störningarna samt datum och klockslag då de förekommer. 

Om inte störningen upphör kan styrelsen gå vidare och ytterst begära avhysning av den störande. Det är då viktigt att du som är störd är beredd att vittna om störningarna, varvid det är viktigt att ha de förda anteckningarna.