Om HSB

HSB medlemskap

Brf Hagaborg är medlem i HSB Värmland. Detta innebär att du som bostadsrättsägare och medlem i Brf Hagaborg även automatisk blir medlem i HSB.

Många fördelar som HSB medlem

Det finns många fördelar med att vår bostadsrättsförening är medlem i HSB. Förutom direkta administrativa tjänster och brett utbildningsprogram och stöd till styrelsemedlemmar etc., arbetar HSB även med bostadspolitiska frågor, såväl lokalt som på riksplan, så att alla medlemmar (d.v.s. Du och jag) ska ha ett så tryggt och bra boende som möjligt., både nu och i framtiden.

HSB medlemsrabatter

Som medlem i HSB är du också medlem i en stor rikstäckande organisation. Idag är det över en halv miljon HSB-medlemmar totalt i Sverige! Det ger HSB möjlighet att förhandla fram bra rabatter som du kan ha nytta av. Som enskild medlem i HSB har du flera förmåner som bl.a. medlemsrabatter – såväl lokala som rikstäckande, medlemstidningen Hemma i HSB, möjlighet att hyra stuga i Branäs med mera.

Lista över aktuella rabatter och erbjudande finns på nedanstående länk. Besök gärna med jämna mellanrum då sidorna uppdateras med nya erbjudanden.

För att erhålla rabatten måste du visa upp ditt medlemskort med giltigt årsmärke. Har du tappat bort ditt medlemskort så kan du få ett nytt via Annci Falk vid HSB Värmland, tel 054-198402 eller annci.falk@hsb.se

Frågor och svar i ditt boende

Inom HSB finns en juridik-avdelning som hjälper medlemmarna och styrelseledamöterna i olika juridiska frågor som kan uppkomma i ditt boende.

På nedan länk finner Ni svar på de vanligaste frågorna, uppdelade per ämne, som kan uppkomma kring boende i en bostadsrätt och i en bostadsrättsförening. T.ex. får jag bygga om i lägenheten?, Vem ansvarar för underhållet av persiennerna?, Är det sant att man inte får borra på söndagar, Ska vi betala reparationen av grannens balkong?, etc.

Det är många frågor som kan uppkomma och det är viktigt att veta vilka rättigheter du har som bostadsrättsinnehavare och, inte minst vilka skyldigheter.